Dokumentarac “Ti koja imaš nevinije ruke” dobio je ime po pjesnikinjinoj najpoznatijoj ljubavnoj pjesmi, a premijeru će imati na treću godišnjicu njene smrti i to 25. listopada u zagrebačkom Kerempuhu

Dana 25. listopada u 13 sati u kazalištu Kerempuh bit će premijerno prikazan dokumentarni film Branka Pejnovića i Danila Šerbedžije o Vesni Parun.
Branko Pejnović i Danilo Šerbedžija završili su jednosatni dokumentarni film o poznatoj hrvatskoj pjesnikinji Vesni Parun. Dokumentarac “Ti koja imaš nevinije ruke” dobio je ime po pjesnikinjinoj najpoznatijoj ljubavnoj pjesmi, a premijeru će imati na treću godišnjicu njene smrti i to 25. listopada u zagrebačkom Kerempuhu u 13 sati. Ulaz je slobodan.
Branko Pejnović već je bio scenarist filma “Kad bi se moglo otputovati” o Vesni Parun snimljenog 1995. godine. Taj je film režirao Tomislav Perica i to na HTV-u. O slavnoj hrvatskoj pjesnikinji koja je imala veliki opus snimljeni su i drugi dokumentarci, među njima i film “Crna maslina” po scenariju Petra Gudelja, a koji je režirao Ante Rozić također za HTV i to 2004. godine.
Vesna Parun rođena je u Zlarinu 1922., a umrla u Stubičkim Toplicama 2010. godine. Pokopana je na mjesnom groblju u Grohotama na Šolti. (Večernji list)