Kultni bugarski teatar ‘Suze i smijeh’ iz Sofije izvest će premijeru popularne Gavranove komedije ‘Muž moje žene’. Redatelj je Marius Kurkinski, dok u glavnim ulogama nastupaju Marija Sapundžijeva, Leonid Jovčev i Veselin Ančev. Prijevod teksta na bugarski jezik načinila je Aleksandra Liven

U četvrtak, 6. ožujka, kultni bugarski teatar ‘Suze i smijeh’ iz Sofije izvest će premijeru popularne komedije hrvatskog književnika Mire Gavrana ‘Muž moje žene’.
Redatelj je Marius Kurkinski, dok u glavnim ulogama nastupaju Marija Sapundžijeva, Leonid Jovčev i Veselin Ančev. Prijevod teksta na bugarski jezik načinila je Aleksandra Liven.
Do sada je komedija “Muž moje žene” imala dvadeset i jednu kazališnu premijeru diljem svijeta od Zagreba, Krakova, Ljubljane, Tirane… pa sve do Moskve i Los Angelesa.
Radnja ove neobične komedije otpočinje u trenutku kada dva sredovječna muškarca otkrivaju da su već pet godina u braku s istom ženom.
Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 35 jezika, njegove drame i komedije imale su preko 250 premijera diljem svijeta, a njegove predstave vidjelo je više od tri milijuna gledatelja.
(Culturenet.hr)