Drama “Parovi”bit će premijerno izvedena 25. rujna u Dramskom teatru Klaipeda u gradu Klaipeda u Litvi. Svoju svjetsku premijeru imala je ovoga proljeća u Gradskom kazalištu u Štipu u Makedoniji, a objelodanjena je prošle godine u autorovoj zbirci drama i komedija “Parovi i slične slabosti” u izdanju Mozaik knjige iz Zagreba

Drama Mire Gavrana “Parovi” bit će premijerno izvedena 25. rujna u Dramskom teatru Klaipeda u gradu Klaipeda u Litvi. Prijevod drame na litvanski jezik načinio je Vytas Dekšnys, redateljica je Ramune Kudzmanaite, dok u glavnim ulogama nastupaju Valentina Leonevičiute,Rimantas Pelakauskas, Regina Šaltenyte, Vidas Jočys, Renata Idzelyte i Liudas Vyšniauskas.
Budući će na premijeri biti nazočan i autor Miro Gavran, sutradan nakon premijere kazalište će odigrati njegovu dramu “Sve o ženama” koju izvode od 2004. godine, a dva dana potom odigrat će autorovu dramu “Sve o muškarcima”, koju izvode od 2007. Na taj način hrvatski autor će vidjeti svoju cjelokupnu dramsku trilogiju koju čine njegove drame povezane temom muško- ženskih odnosa, a strukturirane su na način da u njima svi glumci igraju po četiri ili pet uloga.
Važno je napomenuti da je drama “Parovi” svoju svjetsku premijeru imala ovoga proljeća u Gradskom kazalištu u Štipu u Makedoniji, a objelodanjena je prošle godine u autorovoj zbirci drama i komedija “Parovi i slične slabosti” u izdanju Mozaik knjige iz Zagreba.(M.G.)