Autor filma je poznati slovački redatelj i scenarist Peter Kršak. Svaki kadar filma odiše njihovom fascinacijom otokom, a prizori Brača koji gledatelja ostavljaju bez daha, podcrtani su stihovima bračkog umjetnika Ivice Jakšića Čokrića Puka i rečenicama pjesnika i književnika Jakše Fiamenga

U srijedu, 20. ožujka, u 17,30 sati, u zagrebačkom KIC Art kinu održat će se zagrebačka premijera filma ‘Život u kamenu – bračke impresije’. Autor filma je poznati slovački redatelj i scenarist Peter Kršak. Ulaz na projekciju je slobodan!
Redatelj i njegova filmska ekipa u posljednjih su godinu dana snimili preko pedeset sati filmskog materijala koje su uobličili u polusatni umjetnički film ‘Život u kamenu – Bračke impresije’. Svaki kadar filma odiše njihovom fascinacijom otokom, a prizori Brača koji gledatelja ostavljaju bez daha, podcrtani su stihovima bračkog umjetnika Ivice Jakšića Čokrića Puka i rečenicama pjesnika i književnika Jakše Fiamenga.
Upravo su njihovi zapisi o Braču redatelju Petru Kršaku bili tematska potpora za film koji predstavlja svojevrsnu odu Braču, njegovoj ljepoti i životnosti.
Peter Kršak bit će nazočan na premijeri filma u Kulturno informativnom centru. Projekcija filma organizirana je u suradnji s Udrugom zagrebačkih branitelja Vukovara.
(Culturenet.hr)