Dvadeset i dvije godine nakon ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske na pragu smo ostvarenja još jedne želje – punopravnog članstva u Europskoj uniji, navodi Milanović

 

Premijer Zoran Milanović hrvatskim građankama i građanima uputio je čestitku u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske 25. lipnja.
Dvadeset i dvije godine nakon ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske na pragu smo ostvarenja još jedne želje – punopravnog članstva u Europskoj uniji, navodi Milanović.
S posebnim pijetetom zahvaljujemo svim braniteljima i njihovim obiteljima koji su dali najveću žrtvu u obrani zemlje, uspostavi mira te obnovi i izgradnji razrušenih domova, dodaje Milanović.
U trenutku priključenja europskoj obitelji naći ćemo snage, znanja i odlučnosti za ostvarenje glavnog cilja naše politike – gospodarskog oporavka i daljnjeg razvoja neovisne Republike Hrvatske.
Svim hrvatskim građankama i građanima u ime Vlade Republike Hrvatske čestitam Dan državnosti, istaknuo je premijer Milanović.
(HRT)