Tijekom posjeta Bukureštu Plenković će se sastati i s predstavnicima hrvatske zajednice u Rumunjskoj.

Nakon sudjelovanja na plenarnoj sjednici sastanka na vrhu EU-zapadni Balkan koji se održao u Sofiji, premijer Andrej Plenković dolazi u službeni posjet Rumunjskoj.
Premijer će u Bukureštu boraviti 17. i 18. svibnja, a tom prilikom sastat će se s predsjednicom Vlade Rumunjske Vasilicom-Vioricom Dăncilă, predsjednikom Rumunjske Klausom Iohannisom i predsjednikom Zastupničkog doma Rumunjske Nicolaem-Liviuem Dragneaom. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.
Razgovarat će se o političkim i gospodarskim odnosima Hrvatske i Rumunjske te jačanju suradnje u okviru Europske unije i NATO-a. Bit će riječi i o planovima za predsjedanje Rumunjske i Hrvatske Vijećem Europske unije u sklopu trija s Finskom, kao i o daljnjoj podršci zemljama jugoistočne Europe na putu u euroatlantske integracije. Po dolasku u Bukurešt, predsjednik Vlade obići će Međunarodni sajam obrane, aeronautike i sigurnosti “Black Sea Defense and Aerospace 2018” na kojem svoje proizvode izlaže i devet tvrtki iz Republike Hrvatske. Tijekom posjeta sastat će se i s predstavnicima hrvatske zajednice u Rumunjskoj.
(www.prvi.hr)