Plenković je s predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnikom u Narodnoj skupštini Srbije Tomislavom Žigmanovim te s predsjednikom Hrvatskoga nacionalnog vijeća Slavenom Bačićem razgovarao o položaju Hrvata u Republici Srbiji

Položaj i status hrvatske nacionalne manjine prioritetno je pitanje za vladu te će se suradnjom i na političkoj razini inzistirati na zaštiti svih prava utvrđenih sporazumima sa Srbijom, priopćeno je u srijedu, 28. lipnja iz vlade o sastanku premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima hrvatske manjine u toj zemlji.

Plenković je s predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnikom u Narodnoj skupštini Srbije Tomislavom Žigmanovim te s predsjednikom Hrvatskoga nacionalnog vijeća Slavenom Bačićem razgovarao o položaju Hrvata u Republici Srbiji, problemima i izazovima s kojima se susreću, priopćeno je nakon sastanka u Banskim dvorima.  

Položaj i status hrvatske nacionalne manjine prioritetno je pitanje za hrvatsku vladu te će suradnjom i na političkoj razini inzistirati na zaštiti svih prava utvrđenih sporazumima s Republikom Srbijom, navodi se u tekstu.

Hrvatska vlada putem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih i europskih poslova u kontinuiranom je dijalogu s predstavnicima hrvatskoga naroda u Srbiji. Vlada kroz različite projekte i programe pomaže u jačanju i razvoju položaja hrvatske nacionalne manjine.

Uz premijera na sastanku su sudjelovali i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović-Burić te predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.
(HINA)