Plenković se u Veleposlanstvu RH sastao s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu. Održao je i pozdravni govor pred predstavnicima hrvatskih društava, Hrvatske katoličke misije te uglednim kulturnim, gospodarskim i društvenim predstavnicima Hrvata. Susretu je nazočio i Josip Juratović, zastupnik u njemačkom Bundestagu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je u nedjelju i ponedjeljak, 11. i 12. prosinca bio u službenom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj na poziv kancelarke Merkel.

Prvog dana posjeta sastao se u Veleposlanstvu RH u Njemačkoj s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu. Predsjednik Vlade RH je najprije održao zatvoreni susret i razgovor s Upravnim odborom berlinskog ogranka HDZ-a a potom, nakon pozdrava veleposlanika RH, Ranka Vilovića, održao i pozdravni govor pred predstavnicima hrvatskih udruženja i društava, Hrvatske katoličke misije te uglednim kulturnim, gospodarskim i društvenim predstavnicima Hrvata. Susretu je nazočio i Josip Juratović, zastupnik u njemačkom Bundestagu.

Predsjednik Vlade se okupljenim Hrvatima obratio birani riječima dajući naglasak na brigu ove Vlade o Hrvatima izvan Hrvatske očekujući i od njih prijedloge za intenziviranje i produbljivanje odnosa iseljenika i domovine a potom se zadržao u pojedinačnim razgovorima i fotografiranju sa svima koji su izrazili tu želju.

Nakon susreta je Andrej Plenković novinarki Aleksandri Brnetić kratko izjavio: – Zadovoljan sam naravno sa susretom s hrvatskom zajednicom u Berlinu, u glavnom gradu Njemačke. Vidim da je lijepo ozračje i da su naši ljudi željni uspostavljanja još kvalitetnijih i bližih veza između Njemačke i Hrvatske. Nadam se da će i sutrašnji razgovor s kancelarkom Angelom Merkel i predsjednikom parlamenta Norbertom Lammertom također pridonijeti da i u političkoj, gospodarskoj, trgovinskoj i, naravno, u kulturnoj suradnji učinimo još jedan korak dalje između dvije prijateljske zemlje.

Fotogalerija