Jednodnevni boravak u BiH predsjednik Vlade RH završio je u Orašju gdje je otvorio 22. Dane hrvatskoga filma, čiji je pokretač i dugogodišnji organizator glumac Ivo Gregurević

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković 2. rujna boravio je u posjetu Bosni i Hercegovini.
U izaslanstvu su bili Zvonko Milas, državni tajnik Središnje državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.
U Žepču se hrvatski premijer sastao s načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom pri kojem je istaknuo kako je ključna poruka posjeta da Republika Hrvatska skrbi o kvalitetnim, odličnim i prijateljskim odnosima s Bosnom i Hercegovinom.
Nakon Žepča, predsjednik Vlade Plenković posjetio je Katolički školski centar “Don Bosco” te obišao gradilište Hrvatskoga kulturnog centra “Sv. Franjo” u Tuzli, za čiju je izgradnju dio sredstava izdvojila i Vlada Republike Hrvatske.
Predsjednik Vlade Plenković posjetio je i Generalni konzulat RH u Tuzli te istaknuo kako nam on daje redovitu sliku, informaciju o ukupnom stanju u ovom dijelu BiH, ali i o položaju Hrvata.
Jednodnevni boravak u Bosni i Hercegovini predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković završio je u Orašju gdje je otvorio 22. Dane hrvatskoga filma, čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene, glumac Ivo Gregurević.

Opširnije