Veliko bunjevačko-šokačko prelo, 82. po redu, u Somboru organizira HKUD Vladimir Nazor, Hrvatski kulturni centar Bunjevačko kolo i Katoličko društvo za kulturu, povijesti i duhovnost Ivan Antunović u Subotici organiziraju VI. Prelo sićanja, a HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ u Beregu Šokačko prelo

Veliko bunjevačko-šokačko prelo, 82. po redu, bit će održano 6. veljače 2016. godine, u dvorani Hrvatskog doma u Somboru. Organizator manifestacije je HKUD Vladimir Nazor, a početak je u 19,30 sati.
Hrvatski kulturni centar Bunjevačko kolo i Katoličko društvo za kulturu, povijesti i duhovnost Ivan Antunović organiziraju VI. Prelo sićanja, koje će biti održano u nedjelju, 7. veljače 2016. godine. Okupljanje ispred Franjevačke crkve predviđeno je u 17 sati, a u 17 i 30 će okupljeni sudjelovati na svetoj misi. Nakon mise, planiran je odlazak u dvoranu HKC Bunjevačko kolo, gdje prelo počinje u 19 sati. Jedini uvjet za nazočnost na Prelu sićanja je odijevanje svečane bunjevačke zimske nošnje.
Šokačko prelo, 19. po redu, u organizaciji HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ bit će održano u subotu, 6. veljače 2016. godine, u Domu kulture u Beregu (Bačkom Bregu). Početak je u 19 sati.
(www.zkvh.org.rs)