Za boravka je Zvonko Milas posjetio Hrvatsku katoličku misiju i hrvatske svećenike a potom i razgovarao s papinskim nuncijem Nikolom Eterovićem, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske susreo se s predstavnicima hrvatskih društava i udruženja te u prostorijama Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice nazočio božićnom domjenku

U Berlinu je prošli vikend boravio predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas sa suradnicama, Ivankom Perkušić i Croatianom Orešković. Za boravka je Zvonko Milas posjetio Hrvatsku katoličku misiju i hrvatske svećenike a potom i razgovarao s papinskim nuncijem Nikolom Eterovićem.

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske upriličen je susret predstojnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH s predstavnicima hrvatskih društava i udruženja. Susretu su nazočili predstavnici Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Mira Kiš i Ivan Vidović, Hrvatske demokratske zajednice -ogranak Stjepan Radić Krešo Urban, Pero Marić, Goran Igel, Mile Tomičić i Ivan Laković, Zavičajnog kluba Tijarica Ivan Sučić, HKD V.F. Mažuranić Stjepan Lozančić potom predsjednica Župskog vijeća HKM Berlin Anica Krstanović te koordinatorica Hrvatske nastave Berlin, učiteljica Gordana Kešina i predsjednica Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke Martina Ćosić, kao i predstavnici Berlinskog magazina i Hrvatskog glasa Berlin.

O radu Hrvatske zajednice govorila je predsjednica Mira Kiš, a i drugi predstavnici društava su iznosili razne prijedloge i razmišljanja.

U subotu, 26. studenoga predstojnik Milas sa suradnicama posjetio je prostorije Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice gdje je HDZ-ov ogranak Stjepan Radić u suradnji s Hrvatskom zajednicom priredio božićni domjenak. Ovoj proslavi je nazočio i veleposlanik RH Ranko Vilović kao i vojni izaslanik, bojnik Tomislav Galić te brojni članovi raznih udruženja kao i roditelji djece koja plešu i folkloru Zajednice.

Sve su pozdravili predsjednica Hrvatske zajednice, Mira Kiš i predsjednik HDZ-a Krešo Urban a potom i veleposlanik RH, Ranko Vilović kao i predstojnik Središnjeg ureda Zvonko Milas koji je predsjednici Hrvatske zajednice, uručio hrvatski grb na dar.

Zahvaljujući na pozivi i gostoprimstvu, Zvonko Milas je i svom govoru naglasio kako je naš zajednički zadatak očuvanje identiteta ali prije svega i rad na povratku, a posebno mladih ljudi. Istaknuo je kako čvrsto vjeruje da će nova vlada učiniti pozitivne pomake te da ćemo moći raditi i na povratku mladih. A opet, ako se i ne bude bilo moguće vratiti odmah ili nikako, domovina se i tako može voljeti iz daljine na stotinu raznih načina.

Fotogalerija dostupna na www.hrvatskiglas-berlin.com