Predstojnik Ureda, u dvodnevnom posjetu Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, održao je niz sastanaka s predstavnicima Hrvata iz tamošnjeg društvenog, znanstvenog, obrazovnog, kulturnog i gospodarskog života. Posjetio je značajne institucije i projekte koje je Republika Hrvatska financirala u posljednjih 8 godina, u sklopu programa potpore Hrvatima u BiH

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH boravio je u dvodnevnom posjetu Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, gdje je održao niz sastanaka s predstavnicima Hrvata iz tamošnjeg društvenog, znanstvenog, obrazovnog, kulturnog i gospodarskog života. Posjetio je značajne institucije i projekte koje je Republika Hrvatska financirala u posljednjih 8 godina, u sklopu programa potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini.
U ponedjeljak, 11. travnja, posjetio je Osnovnu školu „Ruđer Bošković“ u Grudama, koja unatoč trendovima smanjenja broja djece u školama u BiH svake godine bilježi porast učenika te danas broji 740 učenika. Predstojnik je razgovarao s Ružicom Mikulić, županijskom ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa i Ljubom Grizeljom, načelnikom Općine Grude. Posjetio je i gradilište Studentskog doma za siromašne studente u Mostaru, te se kroz razgovor s fra Ikom Skokom, gvardijanom Franjevačkog samostana, upoznao s napretkom radova.

Predstojnik Milas posjetio je i franjevački samostan u Širokom Brijegu te nazočio svečanom otvorenju međunarodne kulturne manifestacije Mostarsko proljeće – 18. Dani Matice hrvatske i dodjeli priznanja najznačajnijim osobama koje su obilježile 2015. godinu u Bosni i Hercegovini – Večernjakov pečat.
U sklopu posjeta Hercegovačko-neretvanskoj županiji, predstojnik Milas održao je sastanak s prof.dr.sc. Nevenkom Hercegom, predsjednikom Vlade te županije.
U utorak, 12. travnja, tijekom posjeta 19. Međunarodnom sajmu u Mostaru i Poduzetničkom inkubatoru u Ljubuškom, predstojnik se susreo s nizom uspješnih hrvatskih gospodarstvenika i poduzetnika te se upoznao s izazovima s kojima se susreću u svojem poslovanju.
Tijekom drugog dana posjeta Hercegovini predstojnik Milas se sastao i s Nevenkom Barbarićem, načelnikom Općine Ljubuški. Posjetio je franjevačku knjižnicu i Sveučilišno kliničko bolnički centar u Mostaru te obišao Edukacijsko-rehabilitacijski Centar „Sveta Obitelj” Caritasa hercegovačkih biskupija.

Fotogalerija i opširniji tekst