U otvorenom i prijateljskom razgovoru, predstojnik Milas je upoznao veleposlanicu Paškalj s radom, aktivnostima i programima koje Ured provodi u odnosu prema Hrvatima u Bosni i Hercegovine

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio je 16. lipnja u nastupni posjet Renatu Paškalj, veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj.
U otvorenom i prijateljskom razgovoru, predstojnik Milas je upoznao veleposlanicu Paškalj s radom, aktivnostima i programima koje Ured provodi u odnosu prema Hrvatima u Bosni i Hercegovine. Naglasio je da su sva ulaganja Republike Hrvatske putem projekta i programa od interesa za bosansko hercegovačke Hrvate, istodobno i ulaganja u cijelu Bosnu i Hercegovinu, doprinosi cjelokupnom boljitku zemlje, gdje su Hrvati neodvojivi i konstitutivni dio.
Veleposlanica Paškalj je izrazila zahvalnost Republici Hrvatskoj i Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na potpori koju pružaju u svim aspektima susjednoj i prijateljskoj Bosni i Hercegovini.
Na sastanku se razgovaralo i modalitetima suradnje između Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj.
Istaknuta je potreba jačanja suradnje dviju prijateljskih zemalja na kulturnom, znanstvenom i gospodarskom planu te u projektima prekogranične suradnje u okviru EU fondova koji su na raspolaganju.
(www.hrvatiizvanrh.hr)