Predstojnik je u Pečuhu posjetio Generalni konzulat RH, ured Hrvatske državne samouprave te Dječji vrtić, osnovnu školu, gimnaziju i učenički dom Miroslava Krleže, a u pratnji mu je bio savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske manjine u inozemstvu Milan Bošnjak

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske nazočio je 21. listopada svečanom otvorenju 13. Međunarodnog kroatističkog znanstvenog skupa u Pečuhu. Na ovogodišnjem skupu sudjelovalo je osamdesetak znanstvenika, uglavnom kroatista, iz devet europskih država.

Istoga dana predstojnik je u Pečuhu posjetio Generalni konzulat Republike Hrvatske, ured Hrvatske državne samouprave te Dječji vrtić, osnovnu školu, gimnaziju i učenički dom Miroslava Krleže, a u pratnji mu je bio savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske manjine u inozemstvu Milan Bošnjak.

Milas je tom prigodom razgovarao s gk Vesnom Halugom i predsjednikom Samouprave Ivanom Guganom. Predstojnik je obišao i Dječji vrtić, osnovnu školu, gimnaziju i učenički dom Miroslava Krleže, gdje je mu je domaćin bio ravnatelj Gábor Győrvári.
(www.hrvatiizvanrh.hr)