Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ivana Perkušić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva posjetili su početkom srpnja hrvatsku zajednicu u Nizozemskoj

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ivana Perkušić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva posjetili su početkom srpnja hrvatsku zajednicu u Nizozemskoj. U sklopu susreta s predstavnicima hrvatske zajednice u Nizozemskoj, izaslanstvo je posjetilo ji hrvatske uznike u zatvoru u Scheveningenu (UN Detention Unit).
U prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske, izaslanstvo Državnog ureda sastalo se sa veleposlanicom Andreom Gustović – Ercegovac te je održan niz sastanaka sa predstavnicima hrvatske zajednice u Nizozemskoj. Izaslanstvo se susrelo s Radovanom Lučićem, profesorom hrvatskog jezika na Sveučilištu u Amsterdamu. Istoga dana održao se sastanak sa svećenicima Hrvatske katoličke župe sv. Nikole Tavelića u Rotterdamu, fra Jurom Tokalićem i fra Miškom Sirovinom te predstavnikom i učiteljicama Hrvatske dopunske škole, Anđelkom Kazijom, Ankicom Šumom Bošnjak i Snježanom Miličević – Đerek. U daljnjem razgovoru s predstavnikom Zaklade hrvatske mladeži, Goranom Strnišom, razgovaralo se o njenim aktivnostima i programima.
Zaključno, izaslanstvo Državnog ureda susrelo se sa zamjenikom gradonačelnika pokrajine Stichtse Vecht, Frankom Živkovićem Laurentom, uglednim članom nizozemskog društva koji je iskazao spremnost na suradnju i pomoć hrvatskoj zajednici.

Fotogalerija