Predstojnica Krstičević se susrela i sa županom splitsko-dalmatinskim Zlatkom Ževrnjom te mu predstavila ideju organizacije okruglog stola „Hrvatska je moj izbor- prednosti i mogućnosti povratka u Republiku Hrvatsku“

Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske susrela se 22. rujna s povratnicama iz Australije i Kanade, članicama Hrvatsko –australskog društva i prijatelja u Splitu.
Na sastanku se razgovaralo o najčešćim problemima s kojima se susreću povratnici u Republiku Hrvatsku ali o načinima i mogućnostima daljnjeg povezivanja iseljene i domovinske Hrvatske s ciljem poticanja povratka ne samo iseljenika već i njihovih potomaka. Predstojnica Krstičević je naglasila kako povratnici svojim iskustvom, znanjem stečenim dugogodišnjim boravkom i radom u mahom razvijenim zemljama, ali naravno i svojim potencijalnim investicijskim mogućnostima mogu, a što se već potvrdilo, doprinijeti daljnjem razvoju i boljitku
Na sastanku se razgovaralo i tome kako temu povratka te prednostima života u Hrvatskoj treba stalno iznova naglašavati te je dogovoreno da će se koncem listopada ove godine u Splitu organizirati još jedan okrugli stol.
Predstojnica Krstičević se susrela i sa Zlatkom Ževrnjom, županom Splitsko-dalmatinske županije u kojoj je najveći broj hrvatskih iseljenika/povratnika te mu predstavila ideju organizacije okruglog stola „Hrvatska je moj izbor- prednosti i mogućnosti povratka u Republiku Hrvatsku“. Župan je s oduševljenjem prihvatio predloženu ideju i obećao pomoć u organizaciji okruglog stola.

Fotogalerija