Nakon što je posjetila Hrvate u Münchenu i Stuttgartu te nazočila svečanoj završnici Večernjakove domovnice, predstojnica Krstičević susrela se i s predstavnicima hrvatskih udruženja u Berlinu.

Nakon što je posjetila Hrvate, katoličke misije, konzulate i predstavnike hrvatskih društava u Münchenu i Stuttgartu te nazočila svečanoj završnici Večernjakove domovnice, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan domovine, Darija Krstičević, susrela se i s predstavnicima hrvatskih udruženja u Berlinu.
Susret je održan u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske. Uime Veleposlanstva susretu je nazočio veleposlanik Ranko Vilović te Mirjana Božić i Ante Cicvarić, konzuli savjetnici u Veleposlanstvu.
Uime ureda za Hrvate izvan RH predstavnike hrvatskih udruženja je pozdravila predstojnica Darija Krstičević sa suradnicima, Ivanom Perkušić iz Ureda za dobrodošlicu te Milanom Bošnjakom, načelnik Sektora za provedbu programa i projekata Hrvata izvan RH.
Susretu su nazočili predstavnici Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice, Zavičajnog kluba Brođani, Hrvatske demokratske zajednice, ogranak Stjepan Radić, HKD “V.F.Mažuranić, potom predstavnici Hrvatskog svjetskog kongresa kao i Hrvatske nastave Berlin te urednici Berlinskog Magazina i Hrvatskog glasa Berlin.
Predstojnica Krstičević je u kratkim crtama predstavila organizaciju Državnog ureda za Hrvate izvan RH te njegove brojne aktivnosti. Potom su se redom predstavili predstavnici društava.
Predstavnici udruga su iznijeli i svoje mišljenje o svemu. Naglašeni su i problemi koji su nastupili unutar krova Kongresa, kojim povodom je svojevremeno došlo i do istupanja tri velike udruge iz Saveza hrvatskih društava.
Predstojnica je najavila kako će u utorak, 10. ožujka i službeno posjetiti Hrvatsku zajednicu te se upoznati s njenim radom. Osim toga, posjetit će tijekom dana jednu njemačku školu u kojoj se održava Hrvatska nastava.
(Hrvatski glas Berlin)