Krstičević je u Beogradu održala sastanak s predstavnicima Hrvata iz Republike Srbije, predsjednikom HNV RS Slavenom Bačićem i suradnicima iz Subotice i Srijema te predsjednicima hrvatskih udruga iz Beograda, Zemuna i Srijemske Mitrovice. Predstojnica je također posjetila Karaševo i Lupak, te sve tri župe: Karaševo, Lupak i Klokotič. Trenutačno ondje, u sedam naselja: Karaševo, Lupak, Klokotič, Nermiđ, Ravnik, Vodnik i Jabalče, živi oko 5.000 Hrvata

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Srbiji predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević održala je 9. svibnja sastanak s predstavnicima Hrvata iz Republike Srbije. Na sastanku su bili predsjednik HNV RS Slaven Bačić i njegovi suradnici iz Subotice i Srijema te predsjednici hrvatskih udruga iz Beograda, Zemuna i Srijemske Mitrovice.
Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH posjetila je 9. i 10. svibnja predstavnike hrvatske manjine u Rumunjskoj. U posjetu manjini bili su, uz predstojnicu, i veleposlanica Republike Hrvatske u Rumunjskoj Andrea Gustović Ercegovac, Milan Bošnjak, načelnik Sektora za provedbu programa i projekata u Državnom uredu i Mirko Radić, 3. tajnik u Veleposlanstvu.

Tijekom dvodnevnog boravka predstojnica je posjetila Karaševo i Lupak, te sve tri župe: Karaševo, Lupak i Klokotič. Trenutačno ondje, u sedam naselja: Karaševo, Lupak, Klokotič, Nermiđ, Ravnik, Vodnik i Jabalče, živi oko 5.000 Hrvata. U općini Lupak dočekao ju je općinski načelnik, odnosno knez, Marijan Vlasici, u općini Karaševo knez Petar Neagul, a u župi Lupak vlč. Marjan Tincul. U župi Karaševo predstojnica je dočekao vlč. Petar Regegila, a u župi Klokotić, u društvu župnika vlč. Petra Dobre, predstojnica je posjetila sakralne objekte i razgovarala sa župnikom i mještanima. Tijekom boravka predstojnica je posjetila i školske objekte i uručila darove.
U Domu kulture u Karaševu organiziran je zanimljivi kulturno-umjetnički program učenika koji su sudjelovali u natječaju Plamen za visinama, u spomen na obljetnicu bl. Ivana Merza. Program je organizirao i koordinirao Petar Hatergan, prof. hrvatskoga jezika.
U gradu Rešici, središtu županije u kojoj se nalaze općine u kojima žive Hrvati, predstojnica je posjetila izložbu fotografija „EU si Croatia“ (EU i Hrvatska) rumunjskog eminentnog fotografa i predsjednika Udruge fotografa Rumunjske Eugena Negrea, koji je podrijetlom Hrvat.
(www.hrvatiizvanrh.hr)