Tema sastanka bile su modaliteti unaprjeđenja suradnje matične domovine i iseljenih Hrvata u Švedskoj te jačanje veza na svim poljima. Predsjednik društva predstavio je glavne aktivnost HKD Jadran te istaknuo planove, ali i poteškoće s kojima se susreću u svome radu

Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske susrela se 17. prosinca s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva „Jadran“ iz Malmöa u Švedskoj Vinkom Stanišićem.
Tema sastanka bile su modaliteti unaprjeđenja suradnje matične domovine i iseljenih Hrvata u Švedskoj te jačanje veza na svim poljima. Predsjednik društva predstavio je glavne aktivnost HKD Jadran te istaknuo planove, ali i poteškoće s kojima se susreću u svome radu.
U otvorenom i konstruktivnom razgovoru raspravljalo se o mogućnostima poboljšanja zajedničkog djelovanja s ciljem jačanja hrvatskog identiteta.
Hrvatsko kulturno društvo „Jadran“ promiče interese hrvatske zajednice od 1976. godine i broji 300 članova kao i mnogih simpatizera.
(www.hrvatiizvanrh.hr)