Predstojnica je čestitala predsjedniku Luketiću 35. godišnjicu uspješnog vodstva Zajednice, te se zahvalila na svemu što Hrvatska bratska zajednica čini na očuvanju hrvatske kulture i nacionalnog identiteta, te afirmaciji i promociji Republike Hrvatske u zemljama Sjeverne Amerike

Mr.sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primila je 5. srpnja izaslanstvo Hrvatske bratske zajednice na čelu s predsjednikom g. Bernardom M. Luketićem.
Tom prigodom predstojnica Krstičević je prezentirala zadaće, aktivnosti i programe Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
S obzirom na potrebu očuvanja jezika među hrvatskim zajednicama u SAD –u i Kanadi, izaslanstvo Hrvatske bratske zajednice je posebno zanimanje pokazalo za program Croaticum – učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj.
Predsjednik HBZ –a predstavio je dosadašnji rad i planove zajednice kojoj je na čelu.
Na sastanku je istaknuta spremnost za unaprjeđenje suradnje između domovinske i iseljene Hrvatske te se razgovaralo o modalitetima te suradnje.
Predstojnica Krstičević je čestitala predsjedniku Luketiću 35. godišnjicu uspješnog vodstva Zajednice, te se zahvalila na svemu što Hrvatska bratska zajednica čini na očuvanju hrvatske kulture i nacionalnog identiteta, te afirmaciji i promociji Republike Hrvatske u zemljama Sjeverne Amerike.
Posjet vodstva Hrvatske bratske zajednice upriličen je povodom njihova dvotjednog boravka u Republici Hrvatskoj i održavanja Tamburaškog festivala Kulturne federacije mladih Hrvatske bratske zajednice Amerike od 5. do 7. srpnja u Zagrebu.
(www.hrvatiizvanrh.hr