Konferencija održana u suradnji članice Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Državnog ureda, kao još jedna vrijedna inicijativa u uspostavljanju, održavanju i promicanju veza matične domovine s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, bila je prigoda, ne samo za isticanje brojnih uloga i postignuća žena u poslovnom svijetu, već i prilika za razmjenu ideja, iskustava te čvršće povezivanje žena hrvatskog podrijetla diljem svijeta

Nakon uspješno održane konferencije „Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal“, Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske 11.ožujka je primila Caroline Spivak, organizatoricu konferencije i članicu Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske iz Kanade.
Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima daljnje suradnje, kako na ovom tako i na drugim projektima koji će doprinositi daljnjem unapređenju odnosa između matične domovine i Hrvata izvan Republike Hrvatske.
„Ponosni smo što je ova konferencija održana u suradnji članice Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Državnog ureda, kao još jedna vrijedna inicijativa u uspostavljanju, održavanju i promicanju veza matične domovine s Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Konferencija je bila prigoda, ne samo za isticanje brojnih uloga i postignuća žena u poslovnom svijetu, već i prilika za razmjenu ideja, iskustava te čvršće povezivanje žena hrvatskog podrijetla diljem svijeta“ rekla je predstojnica Krstičević koja je pozdravila zalaganje i napore koje je Spivak uložila u realizaciju ovog važnog projekta i dodala da je Državni ured, kao visoki pokrovitelj konferencije, prepoznao njen značaj te važnost utjecaja i zalaganja žena u hrvatskom društvu u domovini i izvan njenih granica te će sa zadovoljstvom sudjelovati te biti potpora u organizaciji i radu i slijedećih konferencija.
Caroline Spivak zahvalila je Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na potpori u njenim dosadašnjim naporima i aktivnostima te na pokroviteljstvu nad konferencijom koja za cilj ima promicanje izvrsnosti hrvatskih žena u poslovnim i društvenim odnosima u domovini i izvan njenih granica.
(www.hrvatiizvanrh.hr)