Devetnaest dana na sjeveru Hrvatske, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, boravit će predstavnici čak osam zemalja – Rumunjske, Makedonije, Čilea, Vojvodine, Argentine, Kanade, Nizozemske i Južne Afrike

U nedjelju, 27.srpnja, u okviru projekta Eco Heritage Task Force 2014, dvadeset i troje potomaka hrvatskih iseljenika i hrvatske manjine iz osam zemalja stiglo je u Republiku Hrvatsku gdje će boraviti sve do 14. kolovoza volontirajući u programima za očuvanje prirodne i kulturne baštine u Međimurju.
Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske pozdravila ih je u Zagrebu, prije njihova odlaska u Međimurje.
Devetnaest dana na sjeveru Hrvatske boravit će predstavnici čak osam zemalja – Rumunjske, Makedonije, Čilea, Vojvodine, Argentine, Kanade, Nizozemske i Južne Afrike.
U suradnji s Međimurskom županijom, gradovima Čakovcem, Prelogom, Murskim Središćem te Općinom Sveti Martin na Muri mladi sudionici projekta radit će na zadacima očuvanja zaštite okoliša i kulturno-povijesne baštine. Za mlade iseljenike u programu je predviđeno i učenje hrvatskog jezika za one slabijeg znanja, ali i naprednijeg. Također se održava i dramska radionica.
Eco Heritage Task Force 2014- program je koji je Hrvatska matica iseljenika pokrenula 1992. godine s ciljem organizacije dolaska mladih na lokacije u domovini svojih predaka. Dosad su uspješno ostvareni projekti u Voćinu, Gornjem Brgatu kraj Dubrovnika, Skradinu, Daruvaru, Istri, na Plitvičkim jezerima, na otočiću Galovcu kraj Zadra, u Arboretumu u Trstenom, Motovunu, Zaostrogu, Stonu, Puli i Bakru s arheološkim nalazištima u Crikvenici, Novom Vinodolskom i Hreljinu, Kaštelima te Bjelolasici, Koprivnici, Dugoj Resi, Rovinju, Stonu i Murteru.
(http://www.hrvatiizvanrh.hr)