Ravnateljica škole Janja Župarić, voditeljica Ureda UNICEF-a u Republici Hrvatskoj Valentina Otmačić i predstojnica Državnog ureda za Hrvate Darija Krstičević otkrile su ploču zahvale na zidu OŠ A. G. Matoša u Vidovicama u općini Orašje

Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević nazočila je 26. ožujka svečanosti obilježavanja završetka radova na obnovi OŠ A. G. Matoša u Vidovicama u općini Orašje, koja je bila jako oštećena u svibanjskim poplavama 2014. godine. Obnovu škole zajednički su financirali Državni ured za Hrvate izvan RH i uredi UNICEF-a u Republici Hrvatskoj i BiH.

Značenje kvalitetne i vrlo uspješne zajedničke suradnje ovih institucija u svome je obraćanju naglasila ravnateljica škole Janja Župarić, kao i voditeljica Ureda UNICEF-a u Republici Hrvatskoj Valentina Otmačić i predstojnica Državnog ureda za Hrvate Darija Krstičević, koje su simbolično otkrile ploču zahvale na zidu škole.
Predstojnica Daria Krstičević i načelnik Općine Orašje Đuro Topić posjetili su obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Lukačević iz Kopanica kojoj je u poplavama, uz obiteljsku kuću, uništena farma pilića i svinja. Nakon toga su posjetili Srednjoškolski centar fra Martina Nedića, gdje ih je dočekao ravnatelj Branimir Leovac, koji ih je informirao o trenutačnom stanju radova na Školsko-sportskoj dvorani, čiju je izgradnju velikim dijelom financirala Vlada RH. Istoga dana predstojnica Krstičević održala je radni sastanak s novoizabranim predsjednikom Vlade Posavske županije Marijanom Klaićem.
(www.hrvatiizvanrh.hr)