Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske posjetila je predstavnike hrvatske manjine u Boki kotorskoj te se susrela s kotorskim biskupom Ilijom Janjićem i gradonačelnikom Tivta Ivanom Novoselom

Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske posjetila je 28. travnja predstavnike hrvatske manjine u Boki kotorskoj te se susrela s kotorskim biskupom Ilijom Janjićem i gradonačelnikom Tivta Ivanom Novoselom. U pratnji predstojnice Krstičević bio je supredsjedatelj crnogorskog dijela međuvladinog Mješovitog odbora i tajnik u Ministarstvu ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Mersudin Gredić, članovi međuvladinog Mješovitog odbora, konzul gerant u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru Hrvoje Vuković, a tijekom sastanka kod gradonačelnika i veleposlanica Republike Hrvatske u Crnoj Gori Ivana Perić.
Tijekom susreta u Kotorskoj biskupiji biskup Ilija Janjić je informirao predstojnicu o aktivnostima Biskupije koji pridonose očuvanju i revitalizaciji iznimno bogate hrvatske sakralne baštine u Boki kotorskoj, a time i njegovanju hrvatskoga identiteta. Predstojnica je govorila o sustavnoj i institucionalnoj potpori Republike Hrvatske Hrvatima koji žive izvan granica Lijepe Naše i brojnim realiziranim projektima.
Predstojnica je posjetila Hrvatsko građansko društvo u Kotoru, gdje ju je dočekao predsjednik HGD-a Mirko Vičević sa suradnicima.
Na sastanku u Hrvatskom nacionalnom vijeću u Tivtu, uz predsjednika HNV-a Zvonimira Dekovića i njegove suradnike, bile su ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović i zastupnica u Skupštini Crne Gore Ljerka Dragičević, obje iz stranke Hrvatska građanska inicijativa, kao i učiteljica hrvatske nastave Ana Šarčević, koja je iz Republike Hrvatske upućena na rad u Kotor i Tivat.
Na sastanku u Općini Tivat predstojnicu je primio gradonačelnik Ivan Novosel sa suradnicima. Predstavio je postignuća i razvojne projekte općine, danas jedne od najrazvijenijih u Crnoj Gori.
(www.hrvatiizvanrh.hr)

Poslušajte Radio Dux