Predstojnica Ureda, u pratnji gk Petra Uzorinca, posjetila je Hrvatsku katoličku misiju i Hrvatsku katoličku župu te se sastala s fra Borisom Čarićem, župnikom i voditeljem HKM München. Župnik Čarić pozvao je predstojnicu Krstičević na tradicionalni susret Hrvata koji će se održati 13. srpnja

Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH, u pratnji Petra Uzorinca, gk RH u Münchenu posjetila je 5. lipnja Hrvatsku katoličku misiju i Hrvatsku katoličku župu te se sastala s fra Borisom Čarićem, župnikom i voditeljem HKM München.
Župnik Čarić je naglasio kako u Münchenu živi 30000 Hrvata, a aktivnosti koje provodi HKM su brojne. „Radimo sa svim dobnim skupinama, osobito u dijelu koji pokriva područje kulture. Imamo 6 pjevačkih zborova, Orkestar mladih, klapu Croatia, Žensku vokalnu skupinu Lira te folklorne skupine za sve generacije koji plešu tradicijske plesove iz svih regija u Republici Hrvatskoj. Ponosni smo jer naši članovi u svim prigodama, na najljepši način prezentiraju svo bogatstvo hrvatske tradicije i kulture svojim sugrađanima u Njemačkoj“ – rekao je i dodao kako očekuje snažnu potporu Republike Hrvatske upravo na području kulture i jačanja suradnje na tom polju. Na koncu sastanka, župnik Čarić je pozvao predstojnicu Krstičević na tradicionalni susret Hrvata u Hrvatskoj katoličkoj misiji München koji će se održati 13. srpnja.

Opširnije