U sklopu Hrvatskog doma predviđeni su uredi za MZ Kandija i Hrvatsko kulturno društvo Kandija, prostorije za knjižnicu te višenamjenska mini dvorana. Moći će je koristiti mještani Kandije, članovi HKD Kandija, folklornog društva, pjevačke skupine te glazbene sekcije

Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH, simboličkim presijecanjem vrpce otvorila je 19.srpnja Hrvatski dom u Kandiji, koji je najvećim dijelom financiran sredstvima Vlade Republike Hrvatske.
Tom prigodom predstojnica Krstičević je istaknula kako vjeruje da će izgradnja Hrvatskog doma doprinijeti još značajnijem povratku Hrvata te da će različiti kulturni programi – od knjižnice, folklora do glazbenih sekcija i pjevačkih skupina, oživjeti i oplemeniti cijeli ovaj bugojanski kraj. Miroslav Zelić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Kandija i idejni začetnik ovog projekta zahvalio se Vladi RH i Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na potpori koja je pružana tijekom cijele realizacije projekta.
U sklopu Hrvatskog doma predviđeni su uredi za MZ Kandija i Hrvatsko kulturno društvo Kandija, prostorije za knjižnicu te višenamjenska mini dvorana. Moći će je koristiti mještani Kandije, članovi HKD Kandija, folklornog društva, pjevačke skupine te glazbene sekcije.
Svečanosti otvaranja nazočilo je više stotina mještana Kandije i okolnih mjesta kojima će ovaj dom kulture biti mjesto okupljanja i središte kulturnog i društvenog života. Podsjećamo da se u Kandiju do sada vratilo preko 600 Hrvata.
(Ž.Ć.)