Predstojnica je posjetila i obišla projekte financirane putem Javnog natječaja za programe i projekte koji su od posebnog interesa za Hrvate u Bosni i Hercegovini, i to: Studentski dom Dr. Dragutin Dujmušić u Sarajevu, zgradu Doma za starije i nemoćne u Rami/Prozoru, Sveučilišno-kliničku bolnicu u Mostaru, Hrvatski leksikografski institut u Mostaru i franjevački samostan Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci

Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević boravila je od 12. do 16. rujna u Bosni i Hercegovini gdje je posjetila i obišla projekte financirane putem Javnog natječaja za programe i projekte koji su od posebnog interesa za Hrvate u Bosni i Hercegovini.
U nedjelju, 12. rujna predstojnica Krstičević je posjetila Studentski dom Dr. Dragutin Dujmušić u Sarajevu, koji je ove akademske godine primio prve studente. U ponedjeljak je obišla zgradu Doma za starije i nemoćne u Rami/Prozoru čije je otvaranje planirano za sljedeću godinu, te Sveučilišno-kliničku bolnicu u Mostaru.
U utorak, 14.rujna predstojnica je posjetila Hrvatski leksikografski institut u Mostaru.
Tijekom posjeta BiH, predstojnica Krstičević je posjetila i OŠ Posušje te naselje za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u općini Ravno čiju izgradnju je također pomogla Vlada Republike Hrvatske.
Daria Krstičević posjetila je 12. rujna franjevački samostan Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci, gdje joj je gvardijan samostana fra Zoran Jaković zahvalio je na pomoći i potpori koju Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pruža te joj uručio prigodnu zahvalnicu.

Fotogalerija