U pratnji Marjana Oršolića, predsjednika Vlade Županije Posavske Krstičević je obišla Orašje i okolna poplavljena područja u Županiji Posavskoj u BiH 

Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan republike Hrvatske, 20.svibnja, u pratnji Marjana Oršolića, predsjednika Vlade Županije Posavske obišla je Orašje i okolna poplavljena područja u Županiji Posavskoj u Bosni i Hercegovini.
Predstojnica Krstičević je posjetila i prihvatni centar koji je smješten u Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju, županijski Crveni križ te krizni stožer Civilne zaštite.
Nakon obilaska poplavljenih područja, predstojnica Krstičević se susrela i sa pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske koji već pet dana neprekidno pomažu u spašavanju ljudi i dobara u Županiji Posavskoj te pomažu u izgradnji nasipa za zaštitu od poplava. Podsjećamo da je Vlada Republike Hrvatske osigurala i dva helikoptera Hrvatske vojske s posadama te pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske za pomoć nastradalim područjima u Bosni i Hercegovini.

Opširnije