U Petrovaradinu i Novom Sadu predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH nazočila je proslavi rođendana bana Josipa Jelačića i blagdanu hrvatske zajednice u Republici Srbiji

U četvrtak, 16.listopada u Petrovaradinu i Novom Sadu , Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH nazočila je proslavi rođendana bana Josipa Jelačića i blagdanu hrvatske zajednice u Republici Srbiji.
Pozdravljajući okupljene, predstojnica se zahvalila Hrvatskom nacionalnom vijeću i Hrvatsko kulturno prosvjetnom društvu Jelačić – organizatorima proslave- na svemu što čine u očuvanju hrvatske kulturne baštine, hrvatskog jezika i tradicije.
Svečanost obilježavanja jednog od četiriju blagdana hrvatske zajednice započela je u petrovaradinskoj crkvi Sv. Jurja, gdje je služena sv. misa za domovinu.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa, koji se nastavio u Novom Sadu, među ostalima, recitatorskim se nastupom predstavila Subotičanka Nevena Mlinko, mješoviti zbor «Jelačić» te tamburaši ove udruge predvođeni Stevanom Mošom.
U petak, 17.listopada, predstojnica Krstičević sastala se vodstvom Hrvatsko kulturno prosvjetnog društva Jelačić iz Petrovaradina.
Petar Pifat, predsjednik HKPD Jelačić predstavio je brojne aktivnosti društva, a na sastanku se razgovaralo i o unaprjeđenju suradnje putem konkretnih projekata.

Više