Svetoj misi u crkvi Srca Isusova i zajedničkom druženju u Galeriji Prve kolonije naive u tehnici slame u Tavankutu prisustvovala je i Daria Krstičević, a tijekom dana održan je i radni sastanak u Hrvatskom nacionalnom vijeću u Subotici. Pedstojnica je posjetila i Osnovnu školu Matije Gupca u Tavankutu

Hrvatska manjina u Republici Srbiji obilježila je u četvrtak, 19. ožujka 2015. blagdan svetog Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda, koji je jedan od četiri nacionalna praznika hrvatske manjine. Svetoj misi u crkvi Srca Isusova i zajedničkom druženju u Galeriji Prve kolonije naive u tehnici slame u Tavankutu prisustvovala je i Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Svečani događaj dana bilo je i otvorenje novih poslovnih prostorija Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici. Izniman značaj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u promicanju i čuvanju kulture, baštine i jezika hrvatske nacionalne zajednice u Vojvodini naglasili su u svojim govorima potpredsjednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Slaviša Grujić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća dr. Slaven Bačić, direktor Zavoda Tomislav Žigmanov i predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Tijekom dana održan je i radni sastanak u Hrvatskom nacionalnom vijeću u Subotici. Razgovaralo se o aktualnoj problematici i poduzetim aktivnostima s ciljem realizacije preporuka za unaprjeđenje položaja hrvatske manjine u Republici Srbiji.
Predstojnica Krstičević posjetila je u petak, 20. ožujka Osnovnu školu Matije Gupca u Tavankutu, u kojoj se već dvanaestu godinu održava nastava na hrvatskom jeziku i pismu.

Dugogodišnja ravnateljica škole Stanislava Stantić Prćić informirala je predstojnicu o mnogobrojnim aktivnostima i projektima koji se provode u školi, pri čemu su posebno istaknute aktivnosti na očuvanju hrvatske baštine i običaja te bogata suradnja koju škola njeguje s nekoliko škola iz Hrvatske, kao i sa školama iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Rumunjske i Slovenije.
Istoga dana predstojnica Krstičević bila je u posjetu obitelji Šefer, kojoj su u 2014. godini u okviru Javnog poziva Državnog ureda dodijeljena sredstva za kupnju kuće. (www.hrvatiizvanrh.hr)