Predstojnica se sastala sa Stankom Horvathom, Andreasom Palatinom i Matthiasom Wagnerom iz Hrvatskog kulturnog društva u Gradišću, zatim Karelom Smolleom i Hubertom Mikelom iz Centra austrijskih narodnih grupa te Valentinom Inzkom iz Narodnog sveta koroških Slovencev

Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH sastala se 28.rujna s predstavnicima autohtonih manjina u Republici Austriji, Stankom Horvathom, Andreasom Palatinom i Matthiasom Wagnerom iz Hrvatskog kulturnog društva u Gradišću, zatim Karelom Smolleom i Hubertom Mikelom iz Centra austrijskih narodnih grupa te Valentinom Inzkom iz Narodnog sveta koroških Slovencev. Prisutni predstavnici nacionalnih manjina upoznali su predstojnicu Krstičević s aktivnostima koje provode u Republici Austriji unutar zajedničke inicijative kojom nastoje unaprijediti svoj status i položaj.
Nakon sastanka u Državnom uredu, izaslanstva gradišćanskih Hrvata i koruških Slovenaca primio je i Zoran Milanović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske. (www.hrvatiizvanrh.hr)