Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je 20. kolovoza, predstavnike Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata koje je predvodio predsjednik Mato Jurić.

Uz zahvalu na dosadašnjem razumijevanju, gosti su gradonačelnika pozvali na njihovu jesensku izbornu Skupštinu, što je zagrebački gradonačelnik sa zadovoljstvom prihvatio. U razgovoru predstavljeni su projekti i rad na njegovanju kulturnih i vjerskih običaja Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata, a među ostalim, bilo je riječi i o problemima financijske prirode koji znatno otežavaju, pa i dovode u pitanje njihov rad s obzirom na to da već nekoliko godina ne dobivaju potporu Vlade. Grad neće dopustiti da prestanete s radom – rekao je gradonačelnik Bandić naglasivši da u svome djelovanju imaju njegovu punu potporu.

Uz predsjednika Zajednice, sastanku kod gradonačelnika prisustvovali su i potpredsjednik, počasni predsjenik i tajnik, Smiljko Barišić, Anton Plivalić i Zlatko Žužić.

U znak sjećanja na susret, gradonačelnik je dobio knjigu Moj voljeni i kićeni Srijeme autora Ivana Bonusa u tiskanoj u nakladi Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata.

Izvor: Narod.hr