Predsjednik Vlade Republike Makedonije susreo se s predstavnicima hrvatske zajednice u Republici Makedoniji, Nenadom Živkovićem, članom Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Nevenkom Kostovskom, v.d. predsjednicom Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji

Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev susreo se nedavno s predstavnicima hrvatske zajednice u Republici Makedoniji, Nenadom Živkovićem, članom Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Nevenkom Kostovskom, v.d. predsjednicom Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji.
Tijekom sastanka pozdravljena je politika premijera Zaeva i nove Vlade usmjerena na potrebe svih građana u državi, neovisno od etničke ili neke druge pripadnosti. Isto tako, pozdravljeni su svi napori Vlade Republike Makedonije u započetim reformskim procesima, unapređenju dobrosusjedske suradnje i napredak na putu prema euroatlantskim integracijama.
Tijekom susreta posebno se razgovaralo i o 3. sjednici Međuvladinog mješovitog odbora za praćenje provedbe Sporazuma o međusobnoj zaštiti prava hrvatske manjine u Makedoniji i makedonske manjine u Hrvatskoj koji će se održati u Skopju 10. svibnja. Najavljeni sastanak održat će se nakon osam godina, zbog čega je potrebno posebnu pažnju posvetiti onom što je do sad realizirano temeljem potpisanog Sporazuma, složili su se sugovornici.
Hrvatska i Makedonija prijateljske su države bez otvorenih pitanja, Hrvatska snažno podržava Makedoniju na euroatlantskom putu i sve to može se iskoristiti za jačanje gospodarske i kulturne suradnje, te za još bolju zaštitu prava naših manjinskih zajednica, zaključeno je na sastanku. (mk.mvep.hr)