Predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH održao je sastanak s dr. sc. Slavenom Bačićem, predsjednikom HNV-a Republike Srbije i Tomislavom Žigmanovim, ravnateljem Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i predsjednikom DSH-a u Vojvodini

U petak, 15. travnja 2016. Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je sastanak s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine iz Republike Srbije, dr. sc. Slavenom Bačićem, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije i Tomislavom Žigmanovim, ravnateljem Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.
Bačić i Žigmanov informirali su predstojnika o najvažnijim aktualnim problemima i izazovima s kojima se susreću predstavnici hrvatske manjine. Istaknuli su da Hrvati iz Vojvodine, s obzirom na činjenicu da su tek nedavno stekli manjinski status i da žive u vrlo kompleksnim uvjetima, očekuju posebnu pozornost te još veće zauzimanje i potporu Državnog ureda. Predstojnik Milas je dao potporu njihovim brojnim aktivnostima usmjerenima na razvijanje i očuvanje hrvatskoga identiteta te istaknuo da će u Državnom uredu imati stabilnog partnera na kojega se mogu osloniti s punim povjerenjem.
(www.hrvatiizvanrh.hr)