Cilj Zaklade je informirati, povezati i umrežiti Hrvate u Nizozemskoj, a ujedno očuvati identitet, jezik i kulturnu baštinu. Zacrtani ciljevi će se provoditi kroz pripremljeni program, a on će se s vremenom nadopunjavati novim kulturno-sociološkim, društvenim i sportskim aktivnostima

U Bergschenhoeku se 26. siječnja prvi put pred hrvatskom zajednicom u Nizozemskoj javno predstavila Zaklada HR Mladež NL. Zaklada se ovom prigodom također nastojala predstaviti i drugim nacionalnim manjinama u Nizozemskoj.
Prezentiran je plan i vizija Zaklade i istaknuto kako je njen cilj informirati, povezati i umrežiti Hrvate u Nizozemskoj, a ujedno očuvati identitet, jezik i kulturnu baštinu. Zacrtani ciljevi će se provoditi kroz pripremljeni program, a on će se s vremenom nadopunjavati novim kulturno-sociološkim, društvenim i sportskim aktivnostima.
Promicanje Zaklade je u ovom trenutku vezan za projekt “Volonteri”. Glavna zadaća mu je privući sve osobe koje svojim znanjem, sposobnostima i entuzijazmom mogu pomoći i doprinijeti Zakladi, kako bi kao ambasadori naše organizacije radili na izgradnji i učvršćivanju temelja hrvatske zajednice na ovim prostorima.
Veleposlanstvo RH u Den Haagu na čelu s veleposlanicom Veselom Mrđen Korać i glavnim konzulom Lukom Alerićem pružilo je punu podršku ovoj inicijativi. Podršku su dali i fra Juro Tokalić, novi župnik Hrvatske katoličke župe sv. Nikola Tavelić i nekoliko sponzora i donatora.
(http://www.crowc.org)