Izrada kuharice dio je šireg projekta koji su TZG Siska i Gradski muzej pokrenuli početkom prošle godine, a koji je uključivao etnografsko istraživanje te izložbu „U potrazi za najboljom kuhinjom: prepoznatljivost prehrane sisačkoga kraja“

U prostorijama TZG Siska, održana je 12. siječnja prezentacija kuharice pod nazivom „Novo ruho autohtonih jela“. Kuharica je rezultat zajedničkog rada Gradskog muzeja Sisak, Kulinarskog instituta Sisak i Turističke zajednice grada Siska. Kuharica je sufinancirana sredstvima TZ Sisačko-moslavačke županije i napravljena u formi turističke brošure te će se na taj način i dijeliti u Turističkom informativnom centru, TZG Siska. Izrada kuharice dio je šireg projekta koji su TZG Siska i Gradski muzej pokrenuli početkom prošle godine, a koji je uključivao etnografsko istraživanje te izložbu „U potrazi za najboljom kuhinjom: prepoznatljivost prehrane sisačkoga kraja“.

Nastavno na istraživanje i prikupljene starinske recepte kuhari Kulinarskog instituta su izradili recepte kojima su dali novo moderno ruho, primjereno današnjem načinu života i pripreme jela.

Želja partnera na ovom projektu je da ugostitelji koji djeluju u gradu Sisku prigrle mogućnost ponude autohtonih jela u svojim objektima te na taj način prezentiraju bogatu gastronomsku baštinu svojim gostima.
(hotspots.net.hr)