U programu su sudjelovali Mišo Šarošac, dr. Goran Rem, dr. Sanja Jukić, Mirko Ćurić i autor. U glazbenom dijelu programa nastupio je Ženski pjevački zbor August Šenoa

U Hrvatskom klubu August Šenoa u Pečuhu 3. listopada je predstavljena romaneskna trilogija Adama Rajzla: “Zvonik Eve Šimunove”, “Sjene na mjesečini” i “Mornareva žena”, koje su objavili DHK Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu.
Adam RAJZL, književnik i novinar, rođen je 11. svibnja 1948. godine u Dragotinu. Piše priče, romane i pjesme za djecu i odrasle. Objavio je do sada: zbirku pjesama “Odavde do obale” (1974.), zbirke priča za djecu “Topot bijesnih konja” (1983.), “Kad su trešnje dozrijevale” (1996.), “Izgubljeno zlato” (2001.), “Ljubav pod kišobranom” (pjesme i priče za djecu, 2007.), opsežan roman “Zvonik Eve Šimunove” (2008.), roman „Sjene na mjesečini“ (2011.), zbirku priča za djecu „Vatrenjaci“ (2014.) te roman „Mornareva žena“ (2016.)
Objavljivao je priče i pjesme u Modroj lasti, Radosti, SMIB-u, Maslačku, Hrvatskom radiju, Književnoj reviji, Reviji Đakovačkih vezova, Đakovačkom glasniku, Đakovačkom listu, Đakovačkim novinama… Uvršten je u antologiju slavonskih pisaca Slava Panonije Vladimira Rema i Đakovačku čitanku. Za knjigu „Ljubav pod kišobranom” dobio je Povelju uspješnosti na “Danima Josipa i Ivana Kozarca“ 2007. u Vinkovcima, a istu nagradu dobio je i za roman “Zvonik Eve Šimunove” 2009. godine. Dobitnik je i nagrade grada Đakova za književni rad. Svojedobno je bio glavni i odgovorni urednik Radio Đakova, Đakovačkog lista i Televizije Đakovo. Prije odlaska u mirovinu, radio je u OŠ „Matija Gubec“ u Piškorevcima. Živi u Đakovu. Član je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.
(DHK)