Dvojezična publikacija „Korak po korak“ džepnoga formata vodič je za hodočasnike Ane Šoretić

Dvojezična publikacija „Korak po korak“ džepnoga formata vodič je za hodočasnike i sadrži molitve i tekstove na hrvatskom i njemačkom jeziku. Nova knjiga Ane Šoretić predstavljena je 28. travnja u Cogrštofu.
Autorica će ove godine u kolovozu krenuti po deseti put pješice u Celje. Godinama je autorica skupa s kolegicom priređivala knjižicu s molitvama i tekstovima za cogrštofsku grupu hodočasnika. Lani se rodila ideja, da bi ovakva knjižica mogla biti zanimljiva i korisna i drugima.
Glavna tema knjige je Celje, a sadrži informacije o povijesti Celja i o tradiciji hodočašćenja Hrvata. Župnik Klimpuha i Cindrofa Tome Krojer, koji je više od tri desetljeća skrbio za hrvatska hodočašća, s autoricom podijelio svoje uspomene. Župnik Vorištana Štefan Raimann autorici je dopustio korištenje informacija iz njegova diplomskoga rada o Celju.
Molitve i meditacije na hrvatskom i njemačkom mogu se koristiti i za druga hodočašća, preporuča Šoretić. čshodišća, bilo to pri putovanju busom u grupi ili da je gdo individualno na putu med brigi, veli Šoretić.
Hodočasnici iz Trajštofa i Uzlopa krajem travnja hodočastili su Putujućoj Celjanskoj Mariji (PCM), koja do idućeg hrvatskog hodočašća koncem kolovoza boravi u župi Cogrštof. Nakon mise Tome Krojer i Ana Šoretić prezentirali su knjigu „Korak po korak“.
(Hrvatska redakcija ORF-a)