Autorica Flora Turner-Vučetić, rođena je na Hvaru, ali u Londonu živi od 1983., gdje radi kao povjesničarka umjetnosti i novinarka. U izdanju Algoritma, knjiga je objavljena 2015. godine, a sada se možete čitati i na engleskom jeziku

Povodom izlaska knjige “Ljubavne slastice” na engleskom jeziku – “The Sweet Taste of a Dalmatian Love Affair; Croatian family recipes” izdavačka kuća Algoritam organizirala je druženje s autoricom Florom Turner-Vučetić, 14. srpnja u Vinyl baru u Zagrebu.
Kulturno-modni događaj je, osim autorice, uveličao urednik knjige Neven Antičević. Mogli su se kušati likeri Maraschino, nezaobilazni sastojak slastica iz Florine knjige, a za još ugodniju atmosferu pobrinula se poznata hrvatska dizajnerica Marina Lacković, u čijim su haljinama prošetali modeli i napravili malu modnu reviju.
“Ljubavne slastice”, ukoričeni su, rukom pisani tradicionalni recepti Flore Boglić, gastronomske delicije koje su u velikoj bilježnici došle do unuke, autorice knjige Flore Turner-Vučetić, inače bivše savjetnice za kulturu hrvatskog veleposlanstva u Londonu. Ljubavne slastice kulinarsko su i romaneskno štivo, kojim se prati put kojim je baka Flora došla do srca budućeg muža Viktora početkom 20. stoljeća. Flora Turner-Vučetić, pak, rođena je na Hvaru, ali u Londonu živi od 1983., gdje radi kao povjesničarka umjetnosti i novinarka. U izdanju Algoritma, knjiga je objavljena 2015. godine, a sada je možete čitati i na engleskom jeziku, u novom izdanju.
(www.mvinfo.hr)