U Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi predstavljena je knjiga za djecu autorica Snježane Akrap- Sušac i Feodore Gubaš Štifanić iz Pule

U sklopu prezentacije knjige, održana je i likovna radionica za djecu. Naime, autorice su čitale djeci priče iz knjige, a djeca su imala zadatak nacrtati njima najzanimljiviju “scenu” iz tih priča.
Na kraju radionice, djeci su se pridružili roditelji koji su sa velikim interesom gledali izložbu dječjih radova, a kao najbolji ocijenjen je rad djevojčice Mije Ucović, kojoj su autorice, kao nagradu, darovale knjigu sa posvetom.
“Ovo nam je prva knjiga i sasvim je slučajno nastala. Ne bavimo se profesionalno pisanjem, ali smo shvatile da i jedna i druga pišemo i počele smo razmjenjivati svoje priče, i jednoga dana Snježana je dala prijedlog da te priče i objavimo. Kako ja radim u jednoj maloj nakladničkoj kući, bavimo se grafičkim dizajnom i nakladništvom, odlučile smo izdati knjigu, i tako je “Mala zb(i)rka priča” ugledala svjetlost dana”, pojašnjava autorica i ilustratorica knjige, Feodora Gubaš Štifanić, i dodaje da je prvo predstavljanje knjige bilo je na sajmu dječje knjige u Puli “Monte Librić.

“Ovo je prva knjiga za djecu koju smo napisale, ali smo objavljivale na web portalu  Webstilus, u rubrici “Dječja književnost”. Sada planiramo i drugu knjigu, ali nećemo otkrivati tajne o pričama. Uglavnom, sve su inspirirane nekim osobama i posvećene njima.

Imali smo sličnu radionicu sa crtanjem, čitanjem priča i izložbom, ali smo oduševljeni reakcijama djece ovdje u Donjoj Lastvi, kao i crtežima. Prekrasni su. Ja sam inače Bokeljka, ali već dugo vremena živim u Puli, tako da mi je osobito bilo drago ovdje nastupiti”, kazala je Snježana Akrap- Sušac.
(Radio Dux)