U četiri sveska donosi biografije pisaca iz svih razdoblja, interpretacije najvažnijih djela hrvatske književnosti te časopisa i novina u kojima su surađivali pisci. Ukupno više od 270 000 redaka teksta

Nakon gotovo deset godina rada velikog broja stručnjaka, u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža završena je i predstavljena Hrvatska književna enciklopedija.
O enciklopediji su govorili ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić, akademik Tonko Maroević, akademkinja Dunja Fališevac i akademik Zoran Kravar te glavni urednik Velimir Visković. Na predstavljanju je bio i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.
U četiri sveska donosi biografije pisaca iz svih razdoblja, interpretacije najvažnijih djela hrvatske književnosti te časopisa i novina u kojima su surađivali pisci. Ukupno više od 270 000 redaka teksta.
Možemo reći da u ovom trenutku ne postoji u svijetu enciklopedija koja ima ovu širinu informacija i podataka koje mi donosimo, izjavio je Velimir Visković, glavni urednik Hrvatske književne enciklopedije.(HRT)

Doznajte više