Dvobroj 45/46 glasnika Hrvatske kulturne zajednice „RIJEČ“ predstavljen je 23. rujana u gradskoj knjižnici Idstein. Promocija je održana u okviru ovogodišnjeg Interkulturalnog tjedna ili tjedna stranaca. Otvorila ju je Claudia Jäger, upraviteljica gradske knjižnice

Dvobroj 45/46 glasnika Hrvatske kulturne zajednice „RIJEČ“ predstavljen je 23. rujana u gradskoj knjižnici Idstein. Promocija je održana u okviru ovogodišnjeg Interkulturalnog tjedna ili tjedna stranaca. Priredbu je organizirala kulturna zajednica u suradnji s filozofsko literarnim kružokom „Idsteiner Mittwochsgesellschaft“, a otvorila ju je Claudia Jäger, upraviteljica gradske knjižnice u Idsteinu. Ivica Košak, predsjednik KZ-a pozdravio je predstavnika Vijeća stranaca, dr. Asghara Fassihia.
Glavna urednica „Riječi“ predstavila najnovije izdanje kao trajni spomenik rada Hrvatske kulturne zajednice. Časopis izlazi već 24. godinu i jedinstveni je primjer kontinuiranog rada jedne zajednice migranata u Njemačkoj. Ana Kramarić, inače nastavnica Hrvatske nastave u Hesenu i Saarlandu, predstavila je Riječ i kao most prema kulturi hrvatskog jezika posebno izraženoj u radovima učenika hrvatske nastave. Iako „Riječ“ nije dvojezična, u njoj su objavljeni i hrvatski i njemački tekstovi. Naslovnicu časopisa krasi rad Ive Cenkvčana, hrvatskog umjetnika iz Berlina.
(Hrvatski glas Berlin)

Časopis online čitajte na portalu