Zbornik “Miro Gavran – prozni i kazališni pisac” predstavljen je u Društvu hrvatskih književnika. U njega je uvršteno šesnaest znanstvenih radova autora iz Hrvatske, Rusije, Slovačke i Makedonije nastalih za istoimeni međunarodni znanstveni skup u Novoj Gradišci

Zbornik “Miro Gavran – prozni i kazališni pisac” predstavljen je 9. svibnja u Društvu hrvatskih književnika. Na promociji je govorila glavna urednica zbornika Julijana Matanović, u ime izdavača Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška, književnik Miro Gavran i nekolicina uvrštenih autora.

Zbornik sadrži izlaganja sa stručnog skupa održanog 2015. godine u Novoj Gradišci, a u njega je uvršteno šesnaest znanstvenih radova nastalih za istoimeni međunarodni znanstveni skup.

U zbornik su uvršteni radovi književnih teoretičara, teatrologa i kritičara iz Hrvatske, Rusije, Slovačke i Makedonije. To su : Venko Andonovski, Alen Biskupović, Zdenka Đerđ, Alica Kulikova, Ana Lederer, Željka Lovrenčić, Lucija Ljubić, Julijana Matanović, Miroslav Međimorec, Mira Muhoberac, Sanja Nikčević, Jasmina Pacek, Dubravka Težak, Galina G. Tiapko, Ivan Trojan i Igor Žic.
(DHK)