Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Centar za kulturu Tivat organizirali su u Tivtu predstavljanje autobiografskog romana Mani Gotovac. Predstavljanje Hrvatske književne enciklopedije i glavnoga urednika Velimira Viskovića, također u organizaciji HNVCG-a, održat će u crkvi Svetoga Duha u Kotoru

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Centar za kulturu Tivat organizirali su u Tivtu predstavljanje autobiografskog romana Mani Gotovac. Predstavljanje Hrvatske književne enciklopedije i glavnoga urednika Velimira Viskovića, također u organizaciji HNVCG-a, održat će u crkvi Svetoga Duha u Kotoru.
Na književnoj večeri posvećenoj Mani Gotovac u petak, 24. travnja u Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu, s početkom u 20,00 sati. bit će predstavljen njen autobiografski roman ” Fališ mi “. Osim autorice, sudjelovat će i prof. dr. Vanda Babić. U glazbenom dijelu programa nastupit će mješovita klapa” Veterani vazda mladi”. Organizatori su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Centar za kulturu Tivat.
Mani Gotovac je poznata hrvatska kritičarka, dramaturginja, teatrologinja, intendantica i spisateljica. Bila je prva izbornica Sterijina pozorja i prva intendantica u povijesti hrvatskoga kazališta. Pomoćnica je intendanta za dramski program Dubrovačkih ljetnih igara i članica stručnoga žirija tivatskih ” Purgatorija” . Dobitnica je Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića za posebna postignuća u području kulture i umjetnosti. Iza nje je nebrojeno mnogo napisanih eseja, kritika, adaptacija , te uspješnih autorskih projekata. Živi u Zagrebu, piše prozu, kazališne spise i bavi se dramaturgijom u zemlji i inozemstvu.
Pogledajte dokumentarac o Mani.

Prof. dr. Vanda Babić, rodom iz Tivta izvanredna je profesorica na Odjelu za kroatistiku i slavistiku Sveučilištu u Zadru. Dodiplomski studij hrvatskoga jezika i književnosti završila je na Filozofskom fakultetu u Zadru, a poslijediplomski studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2003. doktorirala je na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se istraživanjem starije hrvatske bokokotorske književnosti. Članica je Matice hrvatske, HKD-a Napredak, Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809 te počasna članica HKD-a Napredak iz Tivta i dopredsjednica zadarske podružnice HKD-a Napredak.

Predstavljanje Hrvatske književne enciklopedije glavnoga urednika Velimira Viskovića održat će se u subotu, 25. travnja u crkvi Svetoga Duha u Kotoru, s početkom u 19. 30. Na navedenoj prezentaciji sudjelovat će i prof. dr. Vanda Babić. U glazbenom dijelu programa nastupit će klapa ” Jadran”. Organizator je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.
Velimir Visković poznati je hrvatski književni kritičar, esejist i leksikograf. Diplomirao je južnoslavenske jezike i književnost te komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a magistrirao 1977. Od 1976. godine radi u Leksikografskom zavodu Miroslava Krleže. Glavni je urednik Hrvatske književne enciklopedije i predsjednik Društva pisaca Hrvatske. Uređivao je više časopisa i nagrađivan je brojnim nagradama.
(Radio Dux)