O knjizi su govorili književnica Nevenka Nekić, književnik Đuro Vidmarovic i autorica. Nela Stipančić Radonić je rođena 1967. godine u Mrkonjić Gradu, BiH. Najveći dio života provela je u Zagrebu a odnedavno s obitelji živi u Njemačkoj, gdje se posvetila pisanju. Do sada je objavila zbirku pjesama „Mjesečeva djeca“ i roman „Grišnici i pravednici“

U Napretkovu kulturnom centru u Zagrebu u studenome je predstavljena knjiga Nele Stipančić Radonić. O knjizi su govorili književnica Nevenka Nekić, književnik Đuro Vidmarovic i autorica.

Nela Stipančić Radonić je rođena 1967. godine u Mrkonjić Gradu, BiH. Diplomirala je francuski i ruski jezik s književnošću na Filozofskome fakultetu u Zagrebu i magistrirala na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, smjer komparativna politika. Najveći dio života provela je u Zagrebu a odnedavno s obitelji živi u Njemačkoj, gdje se posvetila pisanju. Do sada je objavila zbirku pjesama „Mjesečeva djeca“ i roman „Grišnici i pravednici“.

Romanom „Grišnici i pravednici ( i njihovi savjetnici)“ pokušava oživjeti srednjovjekovnu Bosnu. Autorica je u najvećoj mjeri vođena znatiželjom za odgovorima na brojna neodgovorene pitanja koja se skrivaju iza dvorskih intriga, spletki, borbi pa i ubojstava. Jer, vrijeme samo pokazuje ono što smo bili, što jesmo i što ćemo biti, stoji u najavi predstavljanja romana „Grišnici i pravednici“.
(Hrvatski glas Berlin)