Roman Ruže Kanitz “Schweigsame Ferne” bit će predstavljen, uz čitanje, 14. i 15. studenoga u Berlinu.

Za one koji do sada nisu osluhnuli ili pročitali novi roman Ruže Kanitz “Schweigsame Ferne”/Šutljiva daljina, najavljujemo novu prigodu. I to ne jednu, već dvije. Prvo predstavljanje i čitanje je u četvrtak, 14. studenoga u 18,30 sati u Villa Folke Bernadotte, Jungfernstieg 19 (Lichterfelde Ost). Večer će biti upotpunjena i glazbom Emi Sonoo.
Drugo čitanje je u petak, 15. studenoga u 19,00 sati u Cafe Voh, Bundesallee 118, 12161 Berlin. Zajednički užitak bit će upotpunjen bio sladoledom, kolačima i juhom.
(Hrvatski glas Berlin)
Spisateljica hrvatskih korijena iz Njemačke Ruža Kanitz (rođena Rončević) rođena je 1961. godine u Lici i to u Kuterevu blizu Otočca. Nakon srednje škole iz zavičaja odlazi u Koper u Sloveniju, gdje nastavlja školovanje. U Berlin stiže 1982. godine iz obiteljskih razloga. Objavljuje pjesme i priče na njemačkome jeziku, te postiže zapažene uspjehe kod čitatelja. Prva knjiga „Susjeda strankinja“, objavljena 2006. propituje izazove migrantica. Zanimljiv je i autoričin roman „Palenta oder Milchkaffee“, koji već u naslovu povezuje autoričin lički zavičaj i njemački Berlin, dom i izmještenu domicilnu sredinu. U trećoj knjizi Ruže Kanitz bit će vjerujemo riječi o iskustvima muškarca u migrantskim prilikama. (VK)