Na više od 2500 stranica prikupljene su i objavljene korizmene i prigodne poslanice i okružnice te propovijedi, značajniji govori i osvrti biskupa Strossmayera, napisani tijekom 55 godina njegove pastirske službe

Na više od 2500 stranica prikupljene su i objavljene korizmene i prigodne poslanice i okružnice te propovijedi, značajniji govori i osvrti biskupa Strossmayera, napisani tijekom 55 godina njegove pastirske službe.
Hrvatska biskupska konferencija organizira predstavljanje pisane baštine đakovačkog ili bosanskog i srijemskog biskupa Josipa Jurja Strossmayera, objavljene u četiri sveska pod naslovom “Sve za vjeru i za domovinu” u ponedjeljak, 25. siječnja u 19 sati u dvorani “Vijenac” Nadbiskupskoga pastoralnog instituta (Kaptol 29 A, Zagreb).
O 200. obljetnici rođenja biskupa Strossmayerova, zaslugom mons. dr. Marina Srakića, umirovljenoga đakovačko-osječkog nadbiskupa, na više od 2500 stranica prikupljene su i objavljene korizmene i prigodne poslanice i okružnice te propovijedi, značajniji govori i osvrti biskupa Strossmayera, napisani tijekom 55 godina njegove pastirske službe (1850.-1905.).
Na predstavljanju, uvodno slovo održat će kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup metropolit, a o objavljenoj pisanoj baštini biskupa Strossmayera govorit će akademik Stjepan Damjanović, akademik Dubravko Jelčić, mons. prof. dr. Juraj Kolarić te mons. Srakić.
(IKA/laudato)