Roman Moja australska priča, koji nosi podnaslov Roman o jednoj iseljeničkoj avanturi, koncipiran je kao niz od 39 proznih minijatura koje kao višeslojno štivo otvara prostore različitim generacijama čitatelja

U Društvu hrvatskih književnika, 22. studenoga s početkom u 12 sati, održat će se prvo predstavljanje romana Moja australska priča, autorice Tuge Tarle. Drugo predstavljanje uslijedit će u dvorani Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, 30. studenoga s početkom u 19 sati.

Roman Moja australska priča koncipiran je kao niz od 39 proznih minijatura koje kao višeslojno štivo otvara prostore različitim generacijama čitatelja. Na jednoj razini otkriva nepoznati svijet Australije djeci i mladima koji sanjaju o izazovnim iskustvima dalekih i tajnovitih svjetova dok se na onoj dubljoj obraća odraslima promišljajući o prednostima i nedostacima kulture i etičkih vrijednosti suvremenog Zapada. Roman se razvija iz vizure djevojčice koja u osjetljivim godinama svoga odrastanja doživljava iskustvo iseljenika u posve drugačije okruženje od poznatoga, zbog čega prolazi kroz dramatičnu krizu prilagođavanja.

Autorica Tuga Tarle kaže da je to je roman tranzicije identiteta koji je ujedno i hommage mitskom vremenu “siromašnih, ali sigurnih i sretnih ljudi” uoči velikih društvenih turbulencija, rata i tranzicije u domovini. Knjiga inače nosi podnaslov Roman o jednoj iseljeničkoj avanturi. (www.zagreb.info)