Pjesničku zbirku „Nevidljiva vrata“ u zagrebačkom DHK će predstaviti hrvatsko- makedonska pjesnikinja Ljerka Toth Naumova

U Zagrebu će u Društvu hrvatskih književnika 18. rujna u podne svoju najnoviju pjesničku zbirku „Nevidljiva vrata“ predstaviti hrvatsko- makedonska pjesnikinja Ljerka Toth Naumova.

Naumova je autorica 15 pjesničkih zbirki na makedonskom i hrvatskom jeziku i članica Društva pisaca Маkedonije i Društva hrvatskih književnika. Aktivna je članica Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji te glavna i odgovorna urednica glasila Hrvatska riječ. Godine 2016. dobila je vrijednu makedonsku književnu nagradu „Danica Ručigaj” proslavivši ujedno 40. obljetnicu pjesničkog rada.

Nakladnik knjige koja je u travnju ove godine već bila predstavljena u Skopju Zajednica je Hrvata u RM u sunakladništvu s Hrvatskom maticom iseljenika.

Recenzenti zbirke su književnik i književni kritičar Đuro Vidmarović i prof. dr. sc. Sanja Vulić a urednik Vedran Iskra, prof. Autor naslovnice je pjesnikinjin sin Dubravko Naumov, akademski slikar iz Toronta.

Zbirku „Nevidljiva vrata“ će zagrebačkim ljubiteljima poezije , uz autoricu, predstaviti predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović i dopredsjednica Društva dr.sc. Željka Lovrenčić.
(dšš)