Muzejski portal je online katalog svih edukativnih i ostalih raznovrsnih sadržaja u muzejima u Hrvatskoj. Cilj je svim (sadašnjim i budućim) muzejskim posjetiteljima omogućiti lako, brzo i efikasno pretraživanje tih sadržaja na jednome mjestu. Do kraja 2014., u početnoj fazi, Muzejski portal je obuhvatio 11 muzejskih institucija s područja Grada Zagreba, no u 2015. godini, u ovaj online katalog uključile su se brojne muzejske institucije iz čitave zemlje

Predstavljanje online kataloga muzejskih sadržaja Muzejski portal održava se 23. listopada u 12 sati, u zagrebačkom Muzeju Mimara.
Muzejski portal je online katalog svih edukativnih i ostalih raznovrsnih sadržaja u muzejima u Hrvatskoj. Cilj je svim (sadašnjim i budućim) muzejskim posjetiteljima omogućiti lako, brzo i efikasno pretraživanje tih sadržaja na jednome mjestu. Do kraja 2014., u početnoj fazi, Muzejski portal je obuhvatio 11 muzejskih institucija s područja Grada Zagreba, no u 2015. godini, u ovaj online katalog uključile su se brojne muzejske institucije iz čitave zemlje o čemu se možete osvjedočiti na web stranicama Muzejskog portala, kao i na Facebooku i Twitteru.
Muzejski portal je projekt Hrvatskog muzejskog društva, a nastao je upravo sa željom da nastavnicima i svim ostalim posjetiteljima omogući lako, brzo i efikasno dolaženje do informacija o tome što sve muzeji rade i organiziraju za posjetitelje.
Glavni cilj nam je potaknuti intenzivniju i bolju suradnju između posjetitelja, škola i muzeja, odnosno sustavnije predstavljati raznolike mogućnosti, programe i sadržaje s kojima muzeji nude kvalitetno partnerstvo u procesu (cjeloživotnog) obrazovanja.
Osim toga, svrha je Muzejskog portala također i poticanje posjetitelja (prvenstveno djece i mladih) na samostalno pretraživanje i korištenje muzejskih programa, čime bi se oplemenilo planiranje njihovog slobodnog vremena.
Vrijednost Muzejskog portala u ovim nastojanjima prepoznala je i Agencija za odgoj i obrazovanje te je izrazila podršku i preporuku za njegovo korištenje.
Muzejski portal možete posjetiti i pretražiti na sljedećoj adresi: muzejski-portal
(culturenet.hr)